söndag 3 oktober 2010

Vi fick vår revanch!!!:-)

Sådär ja, då har jag och Leffe fått visa att förra helgens missöde på tävlingsbanan just var ett missöde! Igår så valde vi för visso att avstå från platsen som var en del av förra helgens miss men man behöver ju inte vara så j..la dum så att man riskerar att göra samma misstag 2 helger i rad, eller förstör för alla andra tävlande bara för att vi inte hunnit träna tillräckligt på detta moment under de futtiga 6 dagarna som gått sedan senast. Nä, det vill till att hårdträna just platsen för att med 110% säkerhet veta att han ligger kvar så snyggt som han ju gjort och gjorde bla på uppkörningen (tjänsteprovet), vi har tiden på vår sida:-)

Det andra som felade förra helgen var ju att han av någon konstig anledning inte ville plocka med sig alla pinnarna in från spåret!?

Om vi börjar från början igår då:
Samling kl. 07.30 i Alunda (ca 3 mil öster om Uppsala), ca 24 timmar efter att vi hade klivit av från våran 4 nätters jobbvecka. På dessa 24 timmar hade vi hunnit med en vändning av dygnet, sova jättelite för att sedan somna tidigt på kvällen. Denna vändningen kändes det som att jag tog bättre än Leffe, han verkade rätt så trött;)

Efter sedvanlig lottning, vi fick startnummer 6, så bar det av ut till spårmarkerna. Här var det bara att invänta våran tur. När det var dags att lägga ut spåren visade det sig att alla andra förare/ hundar fick jättefint halvhögt gräs meddans jag och Leffe fick nöja oss med relativt nyslagen stubbåker (med mkt jord), jag sade lite skämtsamt att det blir tuffaste underlaget till bästa spårhunden;-)

Spåret lades ut och tiden gick rätt snabbt de ca 45 min som det skulle ligga, rastade av hundarna under tiden.


Spåret:
Nu var det dags att släppa på vilddjuret ut på åkern, nosen small ner i backen vid spårstarten och sedan så lämnade den fan inte marken mer än vid det tillfällena som Leffe apporterade in spårapporterna till mig. Grymt vad bra Leffe är på spårarbetet:-) Vi fick 9,5 av maximala 10 p i betyg, vad det vart 0,5 p avdrag för vet jag inte med säkerhet men enligt vad de sade någonting om till Madde så var det vid påsläppet som det var nått stopp, husses fel alltså;)

Mkt nöjda över detta lyckade spår var det dags att återvända till klubben och köra vidare med Budföringen.
Just Budföringen har vi jobbat lite för lite med samtidigt som Leffe har haft lite svårt att springa fram till andra än mig och Madde så detta moment avstod vi förra helgen vid Botkyrka Bhk, räknade nu alltså med en 0:a i betyg men tänkte ändå testa.
Ner på planen för att hälsa på mottagaren som Leffe hälsar snyggt på och så går vi ifrån henne (det var en hon) för att ställa upp oss i andra ändan av planen, Leffe vissar ganska stort intresse för tävlingsledaren och dommarna så jag vissar på honom mot mottagaren ett antal gånger under första biten från henne. Ställer nu upp och skickar Leffe på komando av tävlingsledaren, Leffe rusar nu på i 180 mot henne. Jag hinner tänka att detta funkar ju kanon!!!:-) Väl frame hos mottagaren så gör han en kaononsnygg ingång som lämnar kvar bromsspår i gräsmattan, här kommer tyvärr enda missen! Leffe lysnar inte på mottagaren som säger fot utan det går nu, utan det sittstopp som skall vara, i samma 180 tillbaka till husse där han sätter sig klockrent fot! Jättesnabbt och jättesnyggt, men det var ju just det där stoppet hos mottagaren som skulle till också;) Nu blev det som planerat en 0:a, en dyrbar nolla skulle det visa sig:(

Platsen som förljde avstod vi ju, i och med detta gav vi bort -50 p:(

Lydnaden:

Linförigheten, här kände jag att det inte var den där toppdagen i Leffes lydnad. Han kändes trött och anningen ofokuserad, kan ju varit jobbveckan och förra helgens tuffa program som påverakade;)Hur som helst så följde vi tävlingsledarens order och gick fot.
Betyg: 8 (avdrag för position och sättande vid halter)

Framförgående, här tyckte jag personligen att han gick sjukt snyggt och bra. Det enda som var mindre bra var att han ställde sig snett vid halterna, dyrbara fel visade det sig.
Betyg: 8 (avdrag för vänder sig vid halterna)

Platsläggande, som vanligt snyggt men inte sådär 100% snabbt aggerat som Leffe brukar/ kan.
Betyg: 9 (avdrag för något sent läggande)

Inkallande, som vanligt 180 knyck och snabbt/ snyggt in i position:-)
Betyg: 10

Apportering, nä blev inte riktigt så bra. Leffe springer ut snabbt och bra men slår med tassarna i lek på apporten, brukar kunna bli så på 1:a om jag tränat lite dåligt (glömde apporten hemma hela jobbveckan:(). På vägen in mot mig så tuggas det flitigt på apporten.
Betyg: 6/ 6,5 (avdrag för lekfullt grepp och tugg)

Hopp över hinder, ännu en av Leffes favogrenar:) Snyggt och snabbt.
Betyg: 10/ 9,5 (vet inte alls vad den ena dommaren drog av för då det inte skrevs ngn förklaring)

Lydnaden gav totalt 150 poäng och specialen (spår + budföring) gav 66,5 p = Totalt 216,5 p och Godkända:-) Hade han bara stannat hoss mottagaren vid budföringen för en kort stund så hade detta get minst en 5:a i betyg = minst 10 p. Med dessa 10 p så hade vi passerat de 224 p som innebär uppflyttning, så nära var vi trotts att vi avstod platsen!!!:-)

Är mkt nöjd med gårdagen som verkligen ger mersmak och motivation att träna och tävla vidare, både jag och Leffe är ju jättemkt nybörjare och lär oss fortfarande när det handlar om tävlandet. Nu blir det inte några mera tävlingar, även om jag är grymt sugen, i år utan fullt fokus på att träna på allt och framförallt det som inte är så bra (bla andra hundar, platsen, apporteringen m m). Kommer börja träna för lägre klass, kanske även högre:-)
Det som känns extra skönt är ändå att jag känner att gårdagens lydnad, pga trötthet hos Leffe, var på hans lägre nivå! Bra att ha så pass hög lägstanivå!!!:-)

2 kommentarer:

  1. Låter som en kanon bra tävling. Tänk när du har platsen så är det ju 50 p till och då har ni ju en säker uppflyttning :)
    Bara lägga lite krut på den så fixar ni det galant :)

    SvaraRadera
  2. Ann-Margret> Tack, allt krut (nästan) läggs nu på platsen:-)

    SvaraRadera