onsdag 3 augusti 2011

Börjar bli bortskämd:-)

Om man kan bli bortskämd av för många trevliga dagar så ligger jag nu helt klart i riskzonen för detta!:-)

Igår bjöds det på sovmorgon följt av skön frukost i förtältet, hundrastning och sedan en av mina naturskönaste löprundor någonsin!:-) Strålande solsken, över 30 grader, så valde jag att plocka med mig Iphonen för att kunna fota lite av denna underbara tur. Sprang ner till Lillängshamnen där jag svängde ut och sprang på klipporna utefter vattnet, inte dragna löparspår (obanad terräng) men vad gör det då det är så otroligt vackert och stärkande för kropp och själ=) Totalt blev rundan på 12 km.

Efter en lunch så bar det av till Hammarö Bhk för lite spårning, fika meddans spåren låg till sig:) Mitt, eller rättare sagt Leffes, spår var lagt av Patrik. Det var ett mkt trevligt ängsspår med många nya klurigheter, Leffe löste ändå detta riktigt bra. En pinne glömdes bort men över lag spårade han på riktigt bra. Mest imponeras jag ändå av att Leffe skötte sig så bra när Patrik (hans skyddsfigge) gick med i spåret, inte ett enda tecken på dumheter där!:-) Skönt för vårt självförtroende!:-)

Efter avslutat spår drog vi ut till Forshaga för lydnads och skyddsträning. Körde igenom ett rätt bra lydnadspass i den stekande värmen, mest positiva (förutom att han gick riktigt bra) var att trots den nya platsen, nya hundar runt omkring m m, så kunde vi ändå bara gå rätt in på planen och köra på med fullt fokus och samarbete:-) Självförtroendet är med stormsteg påväg uppåt igen!!!:-) Körde Linförighet, Fritt följe, hopp, Inkallning, Framförgående och kryp.

Efter liten fikapaus så drog vi igång med skyddet. Jag körde första vändan lite sektorövning och ett par inskick i korg, såg riktigt trevligt ut med mkt bra stötar:-)
Pass 2 körde jag korgtransporter med överfall, gick bättre än väntat då jag trodde att det skulle varit för hett och ofokuserat hos Leffe. Leffe gick faktiskt riktigt bra=)
Utöver mina 2 skyddspass så fick jag även lära mig lite mera om figgandet, riktigt kul att hjälpa till och att få lära sig lite nytt. Kanske skulle man försöka utbilda sig till Figge, de växer ju inte precis på träd;-)

Väl färdig tränade så stannade vi till och åt lite inne i Karlstad innan vi återvände till campingen för ett underbart skönt kvällsdopp tillsammans med Nelly & Leffe, gamlingarna fick sin simtur tillsammans med Madde under förmiddagen (simmar de kvällstid så torkar de aldrig).

Detta var lite om vår kanondag:-) Idag får vi se hur dagen artar sig, kommer bli hundträning, löprunda (hoppas jag) och kvällen skall få bjuda på Räkfrossa!!!:-)

(Bild 1: Tagen under löprunda på klipporna, Bild 2 & 3: är tagna vid gårdagens kvällsdopp ca 21.30 igår kväll)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar