måndag 1 november 2010

Karlstadläger Dag 4

Nu är det återigen dags att summera en fulldag med hundträning här i Karlstad, dessvärre den sista för denna resan:( Men med tanke på hur kul och givande detta varit så kommer detta att återupprepas till våren igen:-)



Idag så var det dags att testa om Nelly och Leffe hade lärt sig någonting av Fredagens introduktion i söket, det kan jag lova att de hade! Även idag så körde vi med popupfiguranter, resultatet var lysande:-) Leffe fick 6 st skick och alla gick riktigt bra, han glömde nog till och med bort husse när han fick lite mys ute hos figgarna:) Detta med sök är någonting som vi verkligen skall försöka få till på regelbunden basis när vi kommer hem igen, hundarna verkligen älskar det!!!

Efter avslutat sök så bar det av för lite lunch och shopping, Nelly & Leffe belönades med varsitt täcke för väl genomfört läger (Bonzo & Svint lite extra god mat då de redan har täcke;)).

Vid kl. 16.00 mötte vi upp vår lysande figge Patrik ute på Hammarö Bhk för en fika och lite snack innan det bara av till ett ridhus strax utanför Karlstad, här var det dags för lägrets sista skyddspass. Ridhuset var bokat mellan 18.00- 21.00 och denna tiden fylldes med 3 st skyddspass per hund:)

Jag och Leffe inledde pass 1 med att köra inskick med bevakning i arm, lite för att stämma av och jämföra med Fredagens pass. Gick Kanon!!! Utöver detta så blev det idag mkt korgarbete, inskick i korg, transporter med överfall i korg. Måste säga att jag är mkt nöjd med det som vi fått ut och presterat under dessa dagar, det kommer nu att vara extra kul att komma hem och träna vidare på denna linje:) Det jag främst kommer att lägga mkt tid och energi på är transporterna, här finns det lite mer att önska (även om de var godkända).


Som helhet så har dessa dagar som jag tidigare nämn varit helt underbara och detta till största delen på grund av de underbara vännerna som vi fått här nere!!! Ni är guld värda allihop!!!:-)

Vi har fått med oss massor av bra träningstips och kunskap med oss hem, skall bli riktigt kul att se hur detta nötande sätter sig hos djuren när det får landa och smälta detta lite!? Ser farm emot våren då vi skall försöka oss på att återupprepa detta med ett nytt läger.

Nu är det snart dags för God Natt, imorgon åker vi hem igen.

1 kommentar:

  1. Låter ju kanon att fått 4 så lyckade träningsdagar :) Vad bra ni även fått en massa bra träningstips och kunskap med sig hem :) Det kan man aldrig få för mycke av ;) Och att även fått en massa trevliga träningskompisar :) ( Eller du kanske kände alla redan )

    Vad kul att om det blir ett nytt läger till våren :)

    SvaraRadera